Zbuloni aftësitë tuaja kognitive

 
Pajisjet siç janë smartfonat, tabletët dhe të tjerë u bënë pjesë e domosdoshme e trupit të njeriut. Në këtë botë teknologjike, "Apple" është njëri prej brendeve më të përdorura, ndërsa logon e tyre e njohin të gjithë.

jcnfhur

"Apple" është ndër lojtarët më të fuqishëm dhe të gjithë e dinë logon e tyre. Ose ndoshta jo? A mund ta dalloni logon e vërtetë përkrah shtatë tjerave të ngjashme?

84 nga 85 studentët në Universitetin në Kaliforni janë përgjigjur gabim kësaj pyetjeje, edhepse 70% prej tyre kanë përdorur prodhime nga Apple.

Edhepse studentët kanë qenë të bindur që munden edhe ta vizatojnë logon, është treguar që nuk mund ta dallojnë. Për këtë ekziston edhe spjegim shkencor.

"Memorja e njeriut, edhe kur bëhet fjalë për gjëra të përditshme, është shumë më e dobët", thotë Alan Kastel, udhëheqësi i hulumtimit.

Ai shton që arsyeja se pse njerëzit kanë qenë të bindur që mund ta vizatojnë logon është që truri përqëndrohet në gjëra më të rëndësishme gjatë atij procesi, me çrast i filtron gjërat e panevojshme.


Për në fund, përgjigjia e saktë e pytjes është fotografia C.
 
Data e shpalljes 19.05.2015 në kategorinë Zbavitje
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook