Cilat janë efektet nga tabletat kundër shtatzënisë?

 
A e ndërrojnë trupin e femrës tabletat për parandalim të shtatzënisë? Cilat janë efektet negative?

vbghy7

Efektet nga PMS janë shumë më tepër se ndryshim i disponimit. Sindromi paramenstrual mund të shkaktojë ndryshime në disponim që mund të ndikojnë në punën dhe lidhjet personale. Shumë mjekë rekomandojnë tableta për parandalim të shtatzënisë. Por, shumë femra i kanë simptomet e njejta kur i pijnë këto tableta. Si është e mundur?

Tabletat mund të ndikojnë në gjëra të caktuara. Për shembull, ata ndikojnë në femrën dhe raportin e saj me partnerin, gjegjësisht tërheqjen e partnerit në sytë e saj. Një hulumtim i ri zbulon që kontrolli i shtatzënisë në mënyrë të çuditshme e ndryshon trurin e femrës, më së shumti në sjelljen edhe mbajtjen në mend.

Një hulumtim tjetër tregon që tabletat ndikojnë ndryshe në lloje të ndryshme të femrave. Te disa ndikojnë pozitivisht, u ndihmojnë të ndihen emocionalisht stabile, ndërsa të tjerë vërejnë depresion, lodhje dhe mllef kur i përdorin.

Më shumë për këtë temë në videon më poshtë.

 
Data e shpalljes 19.04.2015 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook