Kjo është makina më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand

 


Një nga makinat më të rralla"Ferrari" u bë makina më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand.

Çmimi që makina ka arritur ishte 36 milionë dollarë. Nuk janë vetëm katër lloje të Ferrari 335 Spider S Scaglietti, të prodhuara në vitin 1957. Auction House "Artcurial Motorcars" të vënë në makinën në ankand gjatë shitjes vjetore "Retromobile", e cila u mbajt në Paris. Aukcionerët  këtë makinë e krahasuan me pikturat e Pikasos dhe skulpturat e Rodin.

Puntoria e "Ferrari" ka pajisur modelin me 4.1-litërsh V12, duke i dhënë asaj një motor 400 kuaj-fuqi dhe lejon një shpejtësi maksimale prej 305 km në orrë, të paparë për periudhën kur u krijua makina. Fakti se makina ishte e nxitur nga disa prej shoferëve më të mirë , duke përfshirë British Formula 1 kampion Mike Hawthorn dhe Stirling Moss, vetëm ngriti çmimin e makinës.
 
Data e shpalljes 19.02.2016 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook