Rusët kanë bërë veshje që janë rezistentë ndaj zjarrit dhe eksplodimeve

 


Prodhuesi rus i pajisjeve taktike, TsNIITomash (Instituti i Kërkimit Shkencor i Qendrës për Mekanikë Precision), kohët e fundit paraqiti produktin e tij të fundit - një uniformë luftarake që mbron plotësisht nga shpërthimi dhe flaka.

Në atë rast, stuntmanja Viktoria Kolesnikov, e veshur në uniforma, ecte përmes simulimit në një fushë beteje, ku minat u shpërthyen dhe një flakë u përhap.

Megjithatë, Victoria kaloi pa një gërvishtje dhe e vetmja "pasojë" që përjetoi ajo ishte disa pika të bimës në fytyrën e saj. Ajo u tha gazetarëve se ndjenja kur ishit në mes të një stuhie të zjarrtë ishte krejtësisht e pabesueshme.

 
Data e shpalljes 18.11.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook