Si të shmanget "lugina e vdekjes" e Arsimit?

 
Eksperti për kreativitet Sir Ken Robinson është një lider vizionar kulturor që solli Komitetin Këshillues të qeverisë britanike në vitin 1998 për arsimin krijues dhe kulturor dhe duke i dhënë prioritet të madh krijimtarisë në sistemin arsimor dhe ekonomisë.Në vitin 2003 ai ishte zgjedhur si më i miri, dhe libri i tij "The Element: How finding your passion changes everything" është përkthyer në 21 gjuhë.

Në video më poshtë, duke folur për 3 parime që janë thelbësore për trurin e njeriut në lulëzim dhe kultura aktuale edukative punon kundër atyre që në fundosin produktin e arsimit.
Në një fjalim interesant, ai tregon se si të shpëtojmë nga "lugina e vdekjes" arsimore dhe se si të ushqejmë gjeneratën më të re me mundësi.

 
Data e shpalljes 18.04.2017 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook