14-vjeçari u bë pronar i kompanisë gjigande gjermane DM

 


Bashkëpronari i zinxhirit më të madh të dyqaneve në Evropë - DM, Günter Lehmann, u transferua disa muaj më parë në emrin e djalit të tij.

Sipas një raporti nga Wirtschaftswoch , biznesmeni 76-vjeçar transferoi pjesën më të madhe të tij prej 2.8 miliard dollarë në gjeneratën e ardhshme, të pasqyruar në regjistrin tregtar.

"Ky ndryshim nuk do të ndikojë në drejtimet e biznesit të kompanisë," tha shefi i DM Erich Harch.

Për të gjitha çështjet ligjore, miliarderi i ri do të jetë auditor përgjegjës. Lehmann Senior është ende anëtar i Bordit Mbikëqyrës. Megjithatë, do të duhet pak kohë që djali të fitojë të drejtën për të votuar në kompani.

Lehman u bashkua me DM si partner në 1974, kur themeluesi Goetz Werner hapi dyqanin e tij të dytë, por i mungonte fondi për zgjerimin e mëtejshëm. Lehman pastaj hyri si aksionar në zinxhirin e supermarketeve Baden Pfannkuch. Në këmbim, ai mori 50 përqind të aksioneve të kompanisë.

Sot DM është zinxhiri më i madh në Evropë me më shumë se 56,000 punonjës dhe 3,300 dyqane.
 
Data e shpalljes 17.09.2017 në kategorinë Jeta
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook