Përdorimi i lapsit dhe stilolapsit në klasë nuk do të zhduket

 


Mjeti i ri "Microsoft Surface Pen" ofron një eksperiencë të madhe të mësuarit tek fëmijët. Hulumtimet e fundit nga Norvegjia, sponsorizuar nga "Microsoft" tregon se nxënësit mësojnë në mënyra të ndryshme, kur duke përdorur një stilolaps ose tastiere, dhe betejën mes mjeteve për të shkruar, fitoi stilolapsi.

"Ky ndryshim në aktivitet është mjaft i rëndësishëm. Na tregon se përdorimi i trurit me stilolaps është në gjendje të procesit për të mësuar shumë më efikas, "thotë Audrey van der Meer, një neuropsikolog njohës dhe studiues.

Me përdorimin e teknologjisë së lartë rrjeta për flokë përbëhet nga 256 sensorë, Van der Meer dhe partneri i saj, neuropsikolog Ruud van der Wiel, kanë shikuar aktivitetin e trurit të 20 studentëve që kanë kapur shënime me tastierë dhe me "Surface Pen".

Ata zbuluan se të shkruash me stilolaps lehtëson të mësuarit.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se studentët preferojnë të shkruajnë m5 shumë me një stilolaps se sa tastierë. Hulumtimi i kryer në vitin 2012 nga Universiteti i Indianës në 5 vjeç zbulon se duke shkruar me një laps i ndihmon ata të përpunojë atë që bëjnë ata.

"Të lexojnë dhe shkruajnë për qëllime të ndryshme dhe nëpër kontekste të ndryshme, nxënësit duhet të jenë në gjendje të njohin shkrimet e shtypura dhe shkrimet e dorës", përfundon studimi.
 
Data e shpalljes 17.08.2016 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook