Ajnshtajni për përrallat dhe edukimin

 
Albert Einstein, gjeniali modern i njohur për shumë zbulime shkencore, por edhe për diturinë e tij dhe kretivitetin e tij.Ndër të tjera, Ajnshtajni është njeriu i cili tha thënien e famshme:

"Nëse doni që fëmijët të jenë të zgjuar, lexojuni atyre përralla. Nëse ju doni të jenë më të zgjuar, lexoni atyre më shumë fabula të këndshme. "

Tolkien besonte se përrallat nuk janë shkruar për "fëmijë". Ajnshtajni nuk u pajtua me këtë, ajo duket. Pasi, një mikut të tij të ngushtë i cili kishte një djalë i cili shpresonte të bëhet një shkencëtar, i kërkoi Dr Einstein për këshilla të llojit të librave që do të përgatisin më mirë djalin e tij për një karrierë të tillë. Për habinë e tij, shkencëtari i kishte rekomanduar "përralla dhe shumë përralla"

Nëna i kishte thënë Ajnshtajnit që është serioze dhe kërkon një përgjigje serioze, por këshilla e Ajnshtajnit nuk ka ndryshuar. Ai shtoi se imagjinata e krijuese është një element themelor në pajisje intelektuale të çdo shkencëtari të vërtetë, dhe përrallat e fëmijëve janë nxitësi më i mirë për këtë cilësi.

Një tjetër gjë që Ajnshtajni besonte fuqimisht ishte rëndësia e artit dhe arsimimi i njerëzimit. Ai tha se "shkolla ka lënë një përshtypje të madhe për të." Krahasuar me të tjerët, ai e kuptoi se arsimimi ëhtë ai i cili inkurajon punën e pavarur dhe përgjegjësinë personale është shumë më i suksesshëm ai i cili mëson ekuacionet përmendsh dhe ka autoritet të jashtëm.
 
Data e shpalljes 17.08.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook