Pse jam aq i varfër?

 

lplpplo 

 

Një njeri i varfër ka pyetur Budën: "Përse jam aq i varfër?"


Buda është përgjigjur: "Ende nuk ke mësuar të japësh."

Njeriu i varfër e ka pyetur përsëri: "Si mund të jap, kur nuk kam asgjë?"

Buda është përgjigjur: "Ke disa gjëra, fytyrën me të cilën mund të dhurosh buzëqeshje, gojën me të cilën mund të japësh urtësi dhe ngushëllim për të tjerët, zemrën që mund tua hapësh të tjerëve, sytë me të cilët mundesh t'i mbikqyrësh të tjerët, trupin që mund ta përdorësh për t'ju ndihmuar të tjerëve. Ti në fakt, aspak nuk je i vrafër, sepse varfëria e shpirtit është varfëri e vërtetë."
 
Data e shpalljes 17.06.2014 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook