Putini do të shkojë në zgjedhje si një kandidat i pavarur

 


Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, tha dje se ai do të kandidojë si kandidat i pavarur në zgjedhjet e ardhshme presidenciale në mars të vitit të ardhshëm. Në zgjedhjet e mëparshme në vitin 2012 Putin ishte kandidati presidencial i Rusisë së Bashkuar në pushtet.

"Unë do të jem një kandidat i pavarur, por sigurisht pres mbështetje nga subjektet politike, partitë dhe organizatat që ndajnë pikëpamjet e mia mbi zhvillimin e shtetit. Dhe, në përgjithësi, konsideroj mbështetje të gjerë nga qytetarët, " tha Putin ne një konference për media.

Duke iu përgjigjur pyetjeve rreth mungesës së kandidatëve seriozë në zgjedhje, ai theksoi se mjedisi politik i Rusisë duhet të jetë konkurrues, por vetëm ai nuk mund të edukojë konkurrentët e tij.

Sipas fjalëve të tij, nuk kishte opozitë serioze në Rusi që mund të ofronte një program të zhvillimit të shtetit.

"Kur flasim për opozitën, nuk është e rëndësishme vetëm të bëjmë zhurmë në sheshe, të shkojmë në kafene dhe të flasim për një regjim ndërkombëtar, por është gjithashtu e rëndësishme të ofrosh diçka", tha Putin.

Presidenti rus filloi të përgjigjet në konferencën e 12-të vjetore të shtypit në Moskë, e cila u vlerësua me një rekord prej 1,640 përfaqësuesish të medias.
 
Data e shpalljes 16.12.2017 në kategorinë Jeta
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook