Do të zhduket kafeja!

 
Nëse vlerësimet janë sakta nga Institutit klimatologjik i Australisë, deri në vitin 2080-të bota do të mbesë pa kafe.Sipas institutit të kërkimit, për shkak të ndryshimeve të shkaktuara nga ngrohja globale, 50% do të reduktohet prodhimi i kafesë deri në vitin 2050, dhe nga 2080-të do të ndodhë "zhdukja" e kafesë.

Ndryshimet klimatike po ndikojnë në cilësinë dhe sëmundjet e kafesë. Kjo nuk është vetëm rritja e temperaturës që do të dëmtojë kulture, por ndryshimi i klimës pritet të rezultojë në përhapjen e kërpudhave të cilat shkatërrojnë bimët.

Nëse ju nuk merren masa, prodhuesit (në 70 vende) do të kenë kapacitet për t'u përshtatur në një botë më të ngrohtë, sepse tregu i kafesë do të bëhet i paparashikueshëm dhe i paqëndrueshëm, thuhet në raport.

Instituti klimatologjik i Australisë paralajmëroi se kafenë nuk pret një e ardhme e ndritur. N'a paralajmëruan për rrezikun edhe shkencëtarët nga Kew Gardens.
 
Data e shpalljes 16.09.2016 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook