Pas shtatë vitesh, "Google", kthehet në Kinë?

 


"Google" shtatë vjet më parë ishte tërhequr nga Kina, pasi u prezantua censurën e cila ndalon më shërbime. Mashable njofton se aplikimi i fundit për përkthimin "Google", app Translate, mund të gjejnë një treg në vendin më me numër të madh në botë.

Përndryshe, Kina është tashmë një Internet përkthyes klasik, por 695 milion përdoruesit e telefonisë celulare deri më tani nuk ka pasur mundësi për të përdorur aplikim mobil për transferim. Ky lajm është postuar tashmë në Google blog post dhe është e përshtatshme për të shkruar në anglisht dhe kinezisht.

Dy javë më parë lajmi se autoritetet kineze thanë sedo të lejojë përdorimin e Google Scholar, sistemin e kërkimit të literaturës akademike, por duket se për tek Translate ishin më të shpejtë.
 
Data e shpalljes 16.04.2017 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook