Është vjedhur kodi sekret i 'I-phone'

 
Pjesa sekrete e softuerit të iPhone u shfaq në internet. Apple ka ngritur panik sepse i ka lejuar hakerët të hyjnë në sistemin e ruajtur mirë.Shpalosja e asaj pjese të sigurisë të softuerit do t'i lejojë hakerëve të gjejnë zbrazëti në sistemin e sigurisë të Iphone. Ekspertët e sigurisë thonë se kjo nuk do të thotë që përdoruesit e iPhones janë menjëherë në rrezik, por vini re se hakerët tani do të jenë në gjendje të analizojnë kodin dhe më pas ta përdorin atë për manipulim. Ata gjithashtu thonë se përdoruesit e iPhone do të përballen me probleme pak më vonë.

Rasti u zbulua kur një nga përdoruesit e atij smartphone lëshoi ​​kodin në faqen e internetit të GitHab, ku përdoruesit shkëmbyen kodet e ndryshme.

Siç shkruan mediat amerikane, kodi zbulon sistemin "iPhone" të iPhone, i cili aktivizohet kur telefoni është ndezur. Sipas vlerësimeve të para, hakerat tani do të jenë në gjendje të futin virusin në telefona ose vegla vëzhgimi. Jonathan Levine, një nga bosët në Apple, tha se kjo ishte rrjedhja më e madhe e informacionit në histori.
 
Data e shpalljes 16.02.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook