Si duket ushqimi në një shkollë fillore Japoneze?

 
Në shkollat japoneze, dreka është shumë më tepër se ushqimi. Në shkollën fillore në Saitama, Japoni, dreka është shndërruar në një periudhë pre 45 minuta mësim, si matematikë dhe lexim. Nxënësit rrisin perimet në fermën e shkollës.Ata u shërbejnë  një vakt të shokëve të tyre në klasë dhe natyrisht e pastrojnë vendin pas drekës. Çdo hap i procesit është planifikuar me kujdes, argëtim dhe një mënyrë e madhe për nxënësit për të bashkëpunuar. Shpesh në meny është peshku, salcë prej dardhës, patate dhe supë perimesh. Të gjitha këto janë bërë me përbër shtëpiak.

Si duket, ju mund t'i shihni ato në videon e mëposhtme.

 
Data e shpalljes 16.02.2016 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook