Pse bebet janë dukur si meshkuj të medhenj në fotot artistike?

 
Sa fëmijët duhet të kenë trajtim të veçantë dhe deri në ç'masë duhet t'i shohim ata si të rritur të vegjël? Përgjigja në këtë pyetje ndryshon me kalimin e kohës, dhe gjithashtu varet nga shoqëria. Shekulli i 21-të karakterizohet nga një mbiprodhim i fëmijëve, por si qëndronin gjërat në Evropën mesjetare - mund të shohim imazhet nga ajo periudhë. Fëmijët duken si njerëz të moshuar.Portretet e fëmijëve të moshës së mesme ishin të zakonshme në kisha. Konceptet e moshës së mesme për Jezuin ishin të ndikuar nga "homunculus", që fjalë për fjalë do të thoshte "një njeri i vogël". Gjithashtu, artit mesjetar i mungonte natyrshmëria dhe mbështetja në konventat ekspresioniste. Këto kushte kanë ndryshuar në Rilindjen, dhe një transformim i idesë për fëmijët është krijuar - nga të rriturit e vegjël në qenie të pafajshme.

Një seri vizatimesh të çuditshme mesjetare mund të shihet duke treguar fëmijët me një pamje të njerëzve të rritur. Ky fenomen shpjegohet me hollësi në videon e ardhshme.

 
Data e shpalljes 15.11.2017 në kategorinë Art
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook