Gjashtë bankat gjinate do të bëhen partnerë për të krijuar kripto-monedhë të rre

 
Siguria është një nga aspektet më kritike të bankave dhe financave. Jo vetëm bankat duhet të mbajnë paratë e sigurta, por gjithashtu duhet të ruajnë sigurinë e transaksioneve, duke mos ngadalësuar procesin e verifikimit.Kjo është arsyeja pse bankat dhe institucionet e tjera financiare po shohin teknologjinë e decentralizuar dixhitale të quajtur "blockchain", fillimisht i projektuar për të mbështetur bitkoinin. Tani, gjashtë prej këtyre bankave kanë vendosur të përdorin teknologjinë më të mirë nëpërmjet një partneriteti të monedhave të tyre të fshehta.

Monedha dixhitale u zhvillua në vitin 2015 dhe qëllimi i saj ishte të sigurojë pastrimin dhe identifikimin e transaksioneve anembanë globit përmes një bllokkëndëshi. Gjashtë bankat e reja "Barclays", "Credit Suisse", "Canadian Imperial Bank of Commerce", "HSBC", "MUFG" dhe "State Street", u bashkua me "UBS", "BNY Mellon" dhe disa të tjerë janë pjesë e projektit.

Ata që qëndrojnë pas projektit thonë se teknologjia blockchain është një nga teknologjitë më inovative që ekziston dhe sheh disa përfitime nga ajo. Kripto-monedha e re është planifikuar për në fund të vitit 2018, ku bankat diskutojnë me bankat qendrore dhe rregullatorët.

Teknologjia "blockchain" mund të përdoret për qëllime të ndryshme dhe ndoshta është një nga më të mirët në botën e financave.

 
Data e shpalljes 15.09.2017 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook