"Facebook" teston butonin për zhdukjen e komenteve

 
Platforma sociale "Twitter" spekulon se rrjeti social Facebook po aktivizon mekanizma testimi në redaksinë e redditit të komunitetit. Nga Facebook thuhet se kjo ka për qëllim të jetë një metodë për zhdukjen e komenteve të dyshimta në njoftimet publike.Duke klikuar në butonin e ri të rivendosjes, komenti do të fshihet nga përdoruesi i cili do të shtypë butonin, dhe pastaj do të pyetet nëse komenti ishte "ofendues", "gabim" ose "jashtë teme". Nuk është një buton "pa disk" dhe testimi aplikohet vetëm për një grup të vogël njerëzish në Shtetet e Bashkuara. Ky opsion i ri pritet të ndihmojë përdoruesit të modifikojnë komentet e tyre që mendojnë se janë të gabuara.

Edhe pse duket si një mjet i thjeshtë, ky buton mund të ketë një rol të madh në dizajnimin e Facebook. Zuckerberg tashmë ka njoftuar se këtë vit kompania do të përcaktojë prioritetet për organizimin e informacionit dhe njoftimeve.

Kjo konsiderohet për të ndihmuar përdoruesit të japin kontributin e tyre në rregullimin e sjelljes publike në platformë. Kjo gjithashtu do të ndihmojë kompaninë të kuptojë numrin e madh të komenteve të nivelit të lartë, si dhe ato që do të fshihen me opsionin e ri.
 
Data e shpalljes 15.02.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook