Spiunimin e tillë në "Facebook" nuk e pengon as fjalëkalimi më i fortë

 
Miliona e përdorues të "Facebook" në mbarë botën janë duke u përpjekur për të mbrojtur profilet e tyre me fjalëkalime të komplikuara që janë të vështirë për ti thyer, por as fjalëkalimet tona më të mira nuk mund të na mbrojnë nga të dashurit - partnerët, familja dhe miqtë.Në hulumtimin shkencor nga Universiteti i British Columbia, janë përfshirë më shumë se 1300 njerëz sa gati një e katërta e tyre kanë ekzaminuar profilin e partnerit të tyre, mik apo anëtar të familjes, ata kishin mundësi.

21 për qind e tyre janë përgjigjur pozitivisht në pyetjen se a një nga të dashurit e tyre duke hetuar profilin e tyre në rrjetin social pa dijeninë apo lejen e tyre.

Problemet zakonisht krijohet kur një person nuk është çregjistruar nga profili i një pajisje të veçantë, e cila është përdorur nga persona të tjerë. Profilet e të tjerëve arrihen kryesisht për disa arsye - kurioziteti, xhelozia apo përfitimi, por shumica e përdoruesve ende thonë se ajo është e bukur - për të ndryshuar foton e profilit, statusin ose të shpallë diçka qesharake.

Përveç fjalëkalimit të fortë, cilësi më të mirë i jep intimiteti i "Facebook", konsumatorët duhet çdo herë që hynë nga rrjeti i të gjitha pajisjeve të çkyçn, sepse ju kurrë nuk e dini në duart e kujt mund të shkojë pajisja juaj.
 
Data e shpalljes 15.02.2017 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook