Bukuria e bardhë dhe e nxehtë e Islandës së mrekullueshme

 
Islanda është njëkohësisht njëri prej vendeve më të bukura dhe më të shkretuara të botës.

vcghyu7

Skenografia islandeze gjatë periudhës së dimrit është zakonisht e mbuluar me akull dhe borë. Por, për kohë të shkurtër, vullkani Holluhraun erupton me masë të zjarrtë dhe llavë të nxehtë që e ndan tokën. Këtë vit, shkencëtarët presin erupcion në mars.

Vullkani më së miri shihet në ajër, por nëse dëshironi ta shijoni nga afër, ka edhe shëtitje të veçanta. Shikoni bukurinë e tij të mrekullueshme.


 
Data e shpalljes 15.02.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook