Investitorët e Aplle kërkojnë parandalimin e smartfonëve në fëmijë

 


Sistemi Kalifornik i Shtetit për mësuesit e pensionuar (CalSTRS) dhe "Jana Partners LLC" me letrën e tyre të hapur drejtuar kompanisë "Apple", me një kërkesë për të ofruar më shumë zgjedhje dhe mjetet që do të ndihmojnë fëmijët për të përballuar më lehte varësinë nga smartfonët.

Këta dy investitorë së bashku kontrollojnë stokun e Apple, me vlerë dy miliardë dollarë.

Ata propozuan për të ngritur një komision ekspertësh, duke përfshirë ekspertë në zhvillimin e fëmijës, për të ofruar informacion shtesë për hulumtuesit dhe software të avancuar për telefonat celularë për të mundësuar prindërve për të mbrojtur më mirë shëndetin e fëmijëve të tyre.

Letra citon studime dhe hulumtime të shumta mbi mënyrën se si përdorimi i telefonave celularë dhe rrjeteve sociale ndikon negativisht në shëndetin mendor dhe fizik të fëmijëve.
 
Data e shpalljes 15.01.2018 në kategorinë Teknologji
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook