Ena inovative mund të shpëtojë jetën e miliona bebeve të porsalindura

 
Enë të reja për të ushqyer të porsalindurit dhe foshnjat e parakohshme mund të shpëtojë miliona jetë në të gjithë botën. Ky zbulim është rezultat i bashkëpunimit të talenteve nga Seattle dhe firma jofitimprurëse në Norvegji që kanë specializuar në teknologjitë për shëndetin global.Me këtë shpikje, miliona të sapolindur mund të kenë një jetë më të mirë, por më shumë shanse për të mbijetuar në rast të lindjes së parakohshme.

I ashtuquajturi xhami i "mrekullueshëm", i lejon nënat për të vënë qumështin në enë nga e cila fëmija mund të pijë me shpejtësi të kontrolluar. Artikujt në enë janë të ndihmës kritike për të sapolindurit me mishrat e deformuara dhe foshnjave të parakohshme pa frymëmarrje të energjisë, të ushqyerit dhe gëlltitjes njëkohësisht. Xhami është i pastër dhe nuk mund të derdhet qumështi në të.

Njerëzit kryesorë të cilët kanë punuar në dizajnin Dr. Michael Cunningham, drejtor i Spitalit të Fëmijëve në Seattle, Dr. Christy McKinney, epidemiologu në Shkollën e Stomatologjisë në Universitetin e Uashingtonit dhe Patricia Coffey, një ekspert mbi teknologjitë e shëndetit post-natal nga Seattle.

Gota që e kanë krijuar do të kushtojë $ 1, dhe vjen me katër produkte të kujdesit të lëkurës dhe dy mjete për të nxitur ushqyerjen me gji. Të gjitha këto produkte do të arrijnë deri tek nënat në Afrikë deri në fund të vitit. Gotat janë tashmë të përdorura me sukses në Indi.
 
Data e shpalljes 14.06.2016 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook