Mbi çudirat e trurit të njeriut...

 
Truri është organi më i rëndësishëm i njeriut. Ai është i pazëvendësueshëm dhe unik në secilin prej nesh. Një pjesë e madhe e fshehtësive që i ruan truri njerëzor janë të panjohura për ne, por atë që e dimë, na mahnit.

Në vazhdim dëgjoni 10 fjalime nga konferencat TED të përkushtuara kësaj teme.

1. „Stroke of Insight“ - Jill Bolt Taylor2. „The real reason for brains“ - Daniel Wolpert3. „The quest to understand consciousness“ - Аntonio Damasio4. „The mysterious workings of the adolescent brain“ - Sarah-Jayne Blakemore5. „The origins of pleasure“ - Paul Bloom6. „How brains learn to seе“ - Pawan Sinha7. „A map of the brain“ - Allan Jones8. „A look inside the brain in real time“ - Christopher DeCharms9. „Growing evidence of brain plasticity“ - Michael Merzenich10. „Could future devices read images from our brains?“ - Mary Lou Jepsen
 
Data e shpalljes 14.03.2015 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook