Cili është projekti i rradhës i Bill Gates?

 


Bill Gates dominonte dikur industrinë e teknologjisë dhe deri vonë ishte njeriu më i pasur në botë. Tani ai paraqiti projektin e tij të ri: revolucionimin e tualetit.

Ai dhe bashkëshortja e tij, Melinda, po përpiqen të zgjidhin një problem me të cilin ballafaqohen mbi 2 miliardë njerëz në botë - aksesi në ujë të pastër. Një sondazh i kryer nga Qendra për Kontrollin dhe Kontrollin e Sëmundjeve tregon se më shumë se 88 përqind e vdekjeve në botë janë shkaktuar nga sëmundjet e shkaktuara nga kushtet e jetesës jo-higjienike. Këto sëmundje vrasin më shumë fëmijë sesa malaria, fruthi dhe sida.

 
Data e shpalljes 14.02.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook