Bankat Zvicërane do tju mësojnë se si "lahen" paratë

 


Këtë vit është bërë nënshkrimi në mes departamentit amerikan të drejtësisë dhe 41 bankave zvicerane. Këto banka janë angazhuar për të ndihmuar klientët që të zbulojnë se si fshihen paratë, cilët bankier janë përgjegjës, dhe si është zhvilluar procesi i parave.


Ky informacion do të ndihmojë studiuesit amerikanë që të fillojë hetimin kundër popullit dhe institucioneve të përfshira në pastrimin e parave dhe vendeve të tjera, dhe bankat potenciale të synuara në Izrael dhe Singapori.

"Paratë shkojnë nga Zvicra në vende të tjera", tha studiuesi amerikan, Caroline Ciraolo.Bashkëpunimi i parë i gjyqësorit amerikan dhe bankave zvicerane ka filluar në vitin 2009, pas UBS, si pjesë e marrëveshjes,duhet paguar një gjobë prej 780 milionë dollarë për të ndihmuar evazionin fiskal, atëherë filloi një hetim kundër 14 bankierëve.
 
Data e shpalljes 13.10.2015 në kategorinë Ekonomia
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook