A jeni të interesuar për të punuar në Polin e Veriut?

 
Instituti shkencor "Paul-Emile Victor" njoftoi një konkurs për 40 vende pune në 6 baza në Arktik dhe Antarktik. Ju duhet të dini frëngjisht, gjithashtu kerkohen edhe kimistë, zdrukthtarë, , bukëpjekës etj."Shkencëtarët gjithmonë vijnë tek ne, por ne jemi shumë të lavdëruar nga mekanika dhe zejtarë të tjerë", tha një nga drejtorët sektorialë në Institutin Andre Le Marek. Ai do të donte të kishte më shumë gra në bazat e tyre polare. Tani ka vetëm 6 nga 30 njerëz.

Kandidatët e mundshëm duhet t'i nënshtrohen një ekzaminimi rigoroz shëndetësor. Ata duhet të përgatiten fizikisht për këtë lloj misioni dhe të përgatiten psikologjikisht për jetën në grupe të vogla të zonave të izoluara në kushte që nganjëherë mund të jenë ekstreme.

Për shembull, në pellgun Antarktik "Concordia" në dimër, temperaturat mund të bien në minus 80 gradë Fahrenheit. Njoftimi i punës thotë: "Në dimër nuk ka kthim në atdhe".

"Concordia" është një nga tre bazat shkencore të përhershme në Antarktik. Por jo në të gjitha bazat temperaturat janë ekstreme, në disa raste mund të qenderohet edhe me maice.
 
Data e shpalljes 13.02.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook