Borë në Saharë

 
Këtë vit ra borë në një nga vendet që kurrë nuk do të kishit imagjinuar se do të kishte ndodhur. Në Ain Sefra, qyteti algjerian në shkretëtirën e Saharës, kishte një dungeu të dëborës që mbajti një orë e gjysmë para se të shkrihej. Një fotograf lokal bëri fotografi të këtyre skenave.Qyteti është në 1000 metra mbi nivelin e detit. Temperatura mesatare në janar është 12.4 gradë Celsius. Sipas të gjitha veçorive, faqja është e shënuar në zonën e shkretëtirës. Por gjatë fundjavës, shërbimi meteorologjik në Algjeri parashikoi se bora do të binte, dhe kjo ndodh shumë rrallë. Parashikimi i mbrëmjes së dielë u konfirmua.Ajri i ftohtë i kombinuar me presionin e ulët të ajrit nga pjesa perëndimore e Mesdheut solli borë në një qytet të përbërë nga dunat e shkreta dhe i rrethuar nga malet. Një fenomen i ngjashëm ndodhi vitin e kaluar, dhe para se dëbora u vërejt në shkurt të vitit 1979.Shumë do të mendojnë se kjo është e gjitha për shkak të ngrohjes globale, por ky fenomen është i mundur dhe ndodh. Dëbora mund të bjerë në vende të ngrohta.

 
Data e shpalljes 13.01.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook