Cili është çmimi i një diamanti të kuq?

 


Një diamant i kuq, 8.41 karat është shitur në ankand në Hong Kong me çmimin rekord prej 14 milion euro, njoftoi Sotheby.

I vlerësuar mes 100 dhe 120 milionë dollarëve në Hong Kong, diamanti është i vendosur mbi një unazë. Rekordi i mëparshëm në ankand për një diamant të llojit të njëjtë ishte në vitin 2009, kur një diamant 5 karat u shit për 10.700.000 dollarë.

Diamanti më i shtrenjtë me ngjyrë trëndafili i shitur ndonjëherë në ankand është Pink Star (59.60 karat), shitur në Gjenevë në nëntor 2013 për 83 milion dollarë. Por blerësi nuk ishte në gjendje për të mbuluar blerjen.

Diamanti figuron ende në inventarin e Sotheby me një vlerësim prej 72.000.000 $.
 
Data e shpalljes 12.10.2014 në kategorinë Ndajmë
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook