Mark Zuckerberg në vend të paisjeve digjitale, fëmijëve të vet u rekokandon lojra në natyrë

 


Mark Zuckerberg, themeluesi dhe drejtori i Facebook, i dërgoi një letër vajzës së tij të sapo lindur, duke i thënë asaj për rëndësinë e lojës në natyrë.

Letren e tij, te cilen Zuckerberg dhe gruaja e tij Priscilla Chen e ka botuar në gusht, flet për magjinë e fëmijërisë dhe rëndësinë e lojërave, duke i inkurajuar dy fëmijët e tyre që "të mos rriten shumë shpejt".

"Bota mund të jetë një vend serioz. Prandaj është e rëndësishme të caktohet kohë për të dalë dhe për të luajtur. Ne shpresojmë që ju të shkoni aq sa ju pëlqen qarqet në dhomën tonë të jetesës dhe oborr. Dhe ne shpresojmë që ju do të fleni shumë. Fëmijëria është magjike dhe ndodh vetëm një herë, "shkruajnë prindërit.

Megjithëse letra sjell një mesazh pozitiv, disa media mendojnë se është hipokriti duke pasur parasysh se Facebook është vetëm një rrezik për shëndetin fizik dhe mendor të fëmijëve dhe të rinjve, duke zvogëluar shanset e fëmijërisë të shpenzuar në lojë dhe në natyrë.
 
Data e shpalljes 12.09.2017 në kategorinë Jeta
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook