Çfarë i ndodh trupin tonë kur hamë vetëm ushqim organik?

 
Shumica prej nesh do të pajtohen që ushqimi organik është më i mirë për trupin sesa perimet dhe pemët e stërpikura me pesticide. Por, faktorët si çmimi i ushqimit joorganik janë të vështira për t'u injoruar.

bgvjgikhu

Zinxhiri suedez "Coop" nga vitet e 1980 punon me edukim të konsumatorëve për përparësitë e ngrënies së ushqimit organik, ndihma për farmerët të fillojnë të kultivojnë ushqim organik dhe sfida e politikanëve të ndërmarrin masa për tu rritur prodhimtaria e ushqimit organik në Suedi.

Projekti i tyre më i ri është eksperiment me të cilin shfaqen të gjitha përparësitë. Një familje ka marrë pjesë në një eksperiment trijavor në të cilin kanë filluar të hanë vetëm ushqim organik. Javën e parë, anëtarët e familjes kanë ngrënë ushqim të rëndomtë, joorganik dhe hulumtuesit kanë marrë ekzemplarë nga urina e tyre çdo ditë. Në trupin e tyre janë gjetur 8 nga 12 pesticidet më të shpeshta.

gvcbhty

Pastaj, familja ka filluar të hajë vetëm ushqim organik edhe dy javë tjera. Çdo ditë janë marrë ekzemplarë nga urina e tyre dhe pas disa ditësh, pothuajse tërë pesticidet janë zhdukur nga organizmi i tyre.

Mund të vazhdojmë duke debatuar për pesticidet dhe anët e tyre pozitive dhe negative, por metoda me të cilën direkt shfaqen efektet prej tyre, duket mjaft funksionale dhe e mjaftueshme për ne.

 
Data e shpalljes 12.05.2015 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook