Një shoqëri e pazakonshme ndërmjet njeriut dhe pinguinit që do t'ua ngrohë zemrën

 
Në vitin 2011, muratori i pensionuar 71 vjeçar Xhoao Pereira de Souza i cili jeton në një fshat në ishull afër Rio de Zhaneiros, ka gjetur një pinguin të vogël të mbuluar me naftë dhe pothuajse duke vdekur.

j;ik;;i

Xhoao ka emërtuar pinguinin Xhinxhin dhe i ka ndihmur të shërohet. Xhinxhin nuk ka dashur të çlirohet dhe të kthehet në natyrë, por pastaj është zhdukur papritur për 11 muaj.

Xhinxhin nuk ka dashur të mbetet në natyrë aq gjatë. Pas një kohe Zhoao ka vënë re pinguinin përsëri në plazh.

Gjatë 5 viteve të fundit, Xhinxhin kalon tetë muaj në vit me Zhoaon dhe udhëton mbi 8000 kilometra nga vendi ku shumohet në Argjentinë ose Kili.

hluutttt

"E dua pinguinin si fëmiun tim dhe besoj që edhe ai më do mua. Askush tjetër nuk guxon ta prekë dhe ta sulmojë. Ai shtrihet në prehërin tim, më lejon ta laj, ta ushqej me sardele dhe ta mbaj. Të gjithë thonin që nuk do të kthehet, mirëpo ai vazhdimisht kthehet dhe më viziton këto katër vite. Arrin në qershor dhe largohet në shkurt, dhe secilin vit lidhet më tepër dhe është më i lumtur që më sheh".

Krajevski, një profesor i biologjisë, thotë "Asnjëherë nuk kam parë diçka të tillë. Duket që pinguini beson që Xhoao është pjesë e familjes së tij dhe mendon që edhe ai është pinguin".

 
Data e shpalljes 12.03.2016 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook