Gjermania paguan qytetarët për të shpenzuar rrymë

 


Çmimi i energjisë elektrike në Gjermani përsëri shkoi në minus, kështu që gjermanët i paguajnë konsumatorët të shpenzojnë energji elektrike.

Gjermania shpenzoi 200 miliardë dollarë në dy dekadat e fundit për të promovuar energjinë e rinovueshme.

Ky investim i madh tani ka një qarkullim të papritur - qytetarët paguhen për të shpenzuar energji elektrike. Gjegjësisht, çmimi i energjisë elektrike ra "nën zero".

Dhe e gjithë kjo për shkak të motit me diell dhe me erë, për shkak të së cilës nëpërmjet paneleve diellore dhe turbinave me erë, energjia u krijua më shumë sesa e nevojshme.

Ndërsa prodhimi i energjisë në qymyr dhe centrale bërthamore nuk mund thjesht të ndërpritet, gjermanët janë të detyruar të vazhdojnë të shesin energji elektrike në qark elektrik, edhe nëse kanë humbje me një kosto.

Kjo do të thotë se ka pasur një prodhim të tepërt të energjisë, dhe çmimet u bënë negative.

Nocioni i çmimit negativ të energjisë elektrike është rasti kur gjeneratorët e energjisë elektrike i paguajnë konsumatorët, p.sh. furnizuesit për të blerë energjinë elektrike.

Çmimi negativ i energjisë elektrike është i lidhur me parimin e funksionimit të tregut të energjisë elektrike, sipas të cilit furnizimi dhe oferta diktojnë çmimin.

Duhet të ndikojë në fleksibilitetin më të madh të prodhuesve dhe furnizuesve, të cilët duhet të menaxhojnë më mirë sistemin.

Një situatë e ngjashme ka ndodhur në Danimarkë, kur ditët me erë aq shumë të përshpejtuar punën e vetroelektranite, i cili krijoi një situatë ku Danimarka ka prodhuar 140 për qind të konsumit kombëtar të energjisë elektrike. Pastaj Danimarka eksportoi energji të tepërt në Gjermani, Norvegji dhe Suedi.
 
Data e shpalljes 12.01.2018 në kategorinë Kultura
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook