Zbuloni shenjën tuaj të horoskopit kinez

 
Nëse ia tregoni dikujt shenjën tuaj kineze të horoskopit, atëherë zbuloni shumë gjëra për veten.

dfhjt

Duke marrëë parasysh që vitet kineze lëvizin ndër 12 shenja të shtazëve, kur tregoni shenjën tuaj të horoskopit kinez ju në mënyrë indirekte tregoni moshën tuaj.

Për dallim prej horoskopit të perëndimit i cili ndan vitin në 12 shenja të lidhura me yjet, cikli kinez është çdo vit dhe nuk ka lidhshmëri me yjet.

Kinezët kanë besuar që shenjta të caktuara të shtazëve pajtohen më mirë me disa tjera, ndërsa disa kanë më tepër fat.

Për shembull, dragonjtë janë shenjë e pushtetit dhe përparimit, që do të thotë se disa prindër kanë për qëllim të lindin fëmijë në vitin 2012 kur përqindja e natalitetit është rritur për 5%.

Viti 2016 është viti i majmunit që do të thotë se nëse në moshën tuaj 12 hyn një herë ose më shumë herë, atëherë ky është viti juaj.

Shaolan Hseuh, tehnolog dhe sipërmarrës ka mbajtur një fjalim TED për zodiakun kinez dhe spjegon se si disa bestytni rreth shenjave ende janë të pranishme në kohën e sotme.

"Shumë kinezë marrin vendime të investimeve në bazë të shenjës së horoskopit. Edhepse besimi dhe tradita e shenjës së horoskopit është e pranishme mbi njëmijë vjet, trendi i përdorimit të saj në marrjen e vendimeve nuk ishte i pranishëm deri para disa dekadave". 

 
Data e shpalljes 11.08.2016 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook