Çka të merrni në plazh dhe Çka të leni në shtëpi?

 
Me kostume të nevojshme banje dhe sunscreen, në valixhet e turistëve magazinimit shpesh gjejme edhe libra qe jane anashkaluar gjatë gjithë vitit për ti lexuar ata gjatë pushimeve verore.Kritiku britanik "Telegraph" Samir Rahim krijuar një listë të pesë librave që do të jetë mirë për të mbajtur për një kohë të errët, dhe pesë të cilat sipas tij, është e përkryer për verë.

Rekomandimi i tij është: Mos e merrni librin "Vellezerit Karamazov" në plazh.

Ky roman i gjatë dhe kompleks nga Dostojevskit pa dyshim është letërsi e madhe, por të gjithë ata që do të marrin atë në plazh do të pendohen. Në vend të kësaj, do të ishte për të zgjedhur "Dashuria e Talatit me Fitneten," një histori e thjeshtë që përmban shumë urtësi .

Nëse ju jeni tunduar për të marrë atë në plazh pa një libër i cili mund të nitueden tifoz i politikës si „Capital in the twenty-first century“nga Thomas Picton, atëherë nuk e bëjmë atë. Teoria ekonomike të lënë atë për një kohë tjetër gjatë vitit. Në vend të kësaj, të marrë "Uh!" Nga John Lanchester, histori të qartë dhe zbavitëse.

Nëse jeni të gatshëm për Henry Miller, atëherë nuk e marrin romanin e tij të fundit  „The golden bowl“. Në vend të këtij libri ju mund te merrni "Daisy Miller", historinë e një amerikane dhe kërkuesin e saj.

Gëzimi i plazhit nuk është aspak një sagë e mirë e George Martin është "Song of Ice dhe zjarrit." Nëse ju të gëzojnë seri televizive, Martin tmerrshme, prozë e vështirë do të "vrasin". Në vend të kësaj, ajo rekomandon "botëve mbytur".

"Një histori e shkurtër e kohës" nga Stephen Hokign jo një libër për plazh edhe pse ajo është një nga më të shitur, më të mirë tek librat shkencore të të gjitha kohërave, për shkak se për shumë njerëz kjo histori e shkurtër nuk është e mjaftueshmer. Në vend të kësaj, ju mund të zgjidhni "The Richness of Life: The Essential“Nga Stephen Jay Gould.
 
Data e shpalljes 11.07.2014 në kategorinë Zbavitje
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook