Kompania e uli orarin e saj të punës dhe u bë shumë më produktive

 
Shkurtimi i ditës së punës mund të ketë një ndikim pozitiv: ai mund të çojë në punësime të reja, mund të zvogëlojë numrin e të punësuarve për pushimin e sëmundjes dhe mund të çojë në përmirësime në produktivitet.

Punonjësit e kompanisë financiare këshilluese Australiane, Collins SBA, kanë arsye të ndihen të kënaqur. Jonathan Elliot, drejtori i tyre, vendosi të shkurtojë ditën e punës nga tetë deri në pesë orë. Më shumë se një vit nga fillimi i këtij eksperimenti, Jonathan Elliot, drejtor menaxhues i kompanisë, është kaq i lumtur me rezultatet.


Фото: Pixabay

Jonathan Elliot vendosi të futë një ditë pune pesë orësh kur gruaja e tij u sëmur. Duhej të dilte nga zyra për t’u kujdesur për gruan dhe fëmijën gjatë ditës. Nëse ai mund ta bëjë këtë, pse jo të tjerët?

Claudia Parsons, shefi i operacioneve, tha në një intervistë me Financial Times se vendimi për të shkurtuar ditën e punës kishte pasur një ndikim pozitiv mbi kompaninë. U punësuan punonjës të rinj, njerëzit kishin më pak gjasa të merrnin pushim mjekësor.

Pak njerëz e lanë kompaninë për shkak të ritmit më të shpejtë të punës. Duhet të theksohet se shkurtimi i ditës së punës funksionon mirë në sektorët ku detyrat mund të kryhen më shpejt dhe ku nuk ka nevojë të ndiqni ngjarjet aktuale botërore, shkruan Lajmi.
 
Data e shpalljes 11.05.2018 në kategorinë Jeta
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook