Mënyra unike që Shqipëria po tërheq turistët

 
Shetitjet për të vëzhguar zogjtë në pjesë të bregdetit Adriatik të Shqipërisë po bëhen një atraksion i ri turistik të këtij vendi.Viteve të fundit është rritur numrin i shpendëve në Shqipëri për shkak të ndalimit të gjuetisë së zogjve. Kështu, agjencitë e udhëtimit në vend kanë filluar të ofrojnë turne me udhëzues në rrugë të fokusuar pikërisht në vëzhgimin e këtyre krijesave.

Zona më tërheqëse në Shqipëri nga ky aktivitet është parku kombëtar egër-Karavastasë e cila ndodhet rreth 90 kilometra në jug të Tiranës. Është në lidhje me lagunën më të madhe në Shqipëri, ku atje jeton edhe pelikani i madh.

Sipas të dhënave zyrtare, Karavasta është edhe shtëpia e 245 lloje zogjsh, dhe vendi i dytë në diversitet është Laguna e Nartës në Vlorë.

Vend i popullarizuat është edhe Liqeni i Shkodrës, i cili është liqeni më i madh në Ballkan dhe ka një vend më të rëndësishëm ku zogjtë shtegtarë kalojnë në Evropë.
 
Data e shpalljes 11.05.2016 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook