Citatet më të mira të Albert Einstein

 
Albert Einstein është ndoshta gjeniu më i madh që ka jetuar në tokë. Me siguri, çifuti më i famshëm, dha shumë për shkencën, ndërsa në dekadat e fundit të jetës së tij ishte edhe yll i vërtet i Amerikës.
Këto janë disa nga kuotat e tija më të mira:

- Imagjinata është më e rëndësishme se edukimi.

- Do të doja t’i dija mendimet e Zotit. Të gjitha të tjerat janë detaje.

- Puna më e vështirë në botë është tatimi i të ardhurave.

- Realiteti është vetëm iluzion, por një iluzion i vazhdueshëm.

- Një person fillon të jetoj, kur arrin të tejkalon veten.

- Jam i sigurt, qe Ai (Zoti) nuk luan me zare.

- Zoti është shumë kompleks, por jo i keq.

- Asnjëherë nuk mendoj për të ardhmen. Edhe ashtu mjaftueshëm shpejt vjen.

- Dobësia e qëndrimit, paraqet karakter të dobët.

- Shkenca pa religjionin ska kuptim, religjioni pa shkencën është e verbër.

- Të gjithë ata që s’kanë gabuar asnjëherë, s’kanë provuar diçka të re.

- Shpirtrat e mëdha shpesh hasin agresivitet nga ana e mendjeve të vogla.

- Egzistojnë dy mënyra për ta jetuar jetën tuaj: njëri është të besoni në mrekulli, ndërsa tjetri të mos besoni në mrekulli.

- Mendja e shëndosh është mbledhje e paragjykimeve që i formojmë deri në moshën 18 vjeçare.

- Sekreti i kreativitetit qëndron në atë se duhet të dini si ti fshihni me sukses burimet e juaja.

- E vetmja gjë që më pengon mua në të mësuarit, është arsimi im.

- Progresi teknologjik është si një sëpat në duart e një krimineli patologjik.

- Paqja nuk mund të arrihet me forcë. Vetëm nëpërmjet mirëkuptimit.

- Për zgjidhjen e problemeve nuk mund ta përdorim mënyrën e njejtë të të menduarit, sikur kur i kemi krijuar ato.

- Nëse suksesi qëndron tek jeta, atëherë A=X+Z+Y, atëherë X është puna, Y është argëtimi, ndërsa Z është ta mbani gojën mbyllur.

- Dy gjëra janë të pafundshme. Universki dhe budallallëku njerëzor. Edhe pse, nuk jam i sigurt për universin.

- Nuk e di me çfarë armë do të udhëhiqet Lufta e Tretë Botërore, por e di qe e katërta do të udhëhiqet me dru dhe gur.

- Frika e vdekjes është më e paarsyeshmja nga të gjitha frikat, sepse nuk egziston rrezik nga fatkeqësia kur më jeni i vdekur.

- Heroizmi në thirrje, dhunë pa ndjenja dhe tërë ajo gjë pakuptimë e quajtur patriotizëm, oh sa i urrej.

- Vetëm jeta e jetuar për të tjerët, është jetë e vlefshme për t’u jetuar.

- Gjërat më të bukura në jetë, nuk janë ato që i blejmë me lek.

- Ai i cili çmon vlerat kulturore, nuk mund të mos jetë pacifist.

- Nacionalizmi është sëmundje infantile. Ato janë fruthi i njerëzimit.

- Tragjedia e jetës është ajo që vdes tek njeriu përderisa është gjallë.
 
Data e shpalljes 11.04.2014 në kategorinë Ndajmë
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook