Çfarë ndodh me trurin nëse ndaloni me ushtrimet?

 
Ndonjëherë është e vështirë që ata të motivohen për të ushtruar. Ndoshta më mirë do të kishin qëndruar në shtrat duke parë televizor, apo do të gjeni një milion përgjigje pse ne nuk e bëni. Por, nëse ju do të ndiheni fajtor nëse ju bëni një pushim nga ushtrimi ose nuk e anashkaloni një ditë në palestër ose Pilates, ju ndoshta do të ndjeheni pothuajse i njëjtë në aspektin e shëndetit.Edhe pse ndoshta 2 orët e humbur dhe nuk bëjnë një ndryshim, studiuesit gjetën se një pushim prej 10 ditësh mund të ketë një efekt të madh në tru. Në një studim të publikuar në kufij të plakjes neuroshkenca, studiuesit kanë vërejtur një grup të rritur të shëndetshëm fizikisht të aftë 50 deri 80 vjet më parë dhe pas një pauze 10-ditore në rutinat e tyre të përditshme në palestër.

Pas hulumtimit të kryer në grup, autori kryesor i studimit, Dr. Jerome Carson Smith shpjegoi:

"Ne e dimë se hipotalamusi luan një rol të rëndësishëm në të mësuarit dhe kujtesës, dhe është një nga pjesët e para të trurit në njerëzit që vuajnë me sëmundjen Alzheimer. Kështu, është e rëndësishme të theksohet se në njerëzit që kanë ndaluar praktikimin vetëm 10 ditë treguan një rënie të fluksit të gjakut në pjesët e trurit që janë të rëndësishme për ruajtjen e shëndetit të organit të synuar. "

Por ndoshta nuk është gjithçka aq e zezë. Mjeku vazhdon:

"Ne nuk kemi gjetur dëshmi se përkeqësuar aftësitë njohëse e pushimit 10-ditor. Por mesazhi për të gjithë është e thjeshtë - në qoftë se ju të ndaloni duke ushtruar për 10 ditë, si do të pushojë palestër kardiovaskulare, ju do të përjetoni një rënie në rrjedhjen e gjakut në tru ".

Kjo do të thotë se nuk është shqetësuese nëse ju bëni një pushim të vogël, por në përgjithësi nuk do të jetë një ide e mirë për të lënë plotësisht ushtrimet.

 
Data e shpalljes 10.09.2016 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook