Profecitë më të famshme të përmbushura të Nostradamusit

 
Historianët besojnë se më shumë se gjysma e profecive që Nostradamus ka bërë janë plotësuar deri me tani.

   

Pikërisht 488 vjet më parë, në Salon-de-Provence në jug të Francës vdiq Michel de Notre Dame, i njohur më mirë si Nostradamus. Ai është i njohur mirë si një parashikues, por ishte edhe një mjek, kozmetike dhe dashnor i astronomisë.

Në 1555, Nostradamus shkroi profecitë e tij. Ky libër u bë i njohur më vonë. Historianët besojnë se më shumë se gjysma e profecive Nostradamus janë plotësuar deri më tani. Profecia e tij është e njohur mirë për tri gjëra "antikrista", e cila kishte një ndikim të madh në shoqëri.

I pari "antikrist" konsiderohet të jetë Napoleoni. Profecia e tij thotë:

"Në afersi të Italisë do të lind një sundimtar lidnja e të cilit do të kushtojë tërë mbretërinë. Ai do të konsiderohet si një xhelat më shumë se një princ. "

Antikristi i ardhshëm sipas Nostradamus është quajtur "njeri i ngjyrosur me vrasje dhe armik per njerëzimit" dhe ai është Adolf Hitler:

"Unë kam lindur një fëmijë nga një familje e varfër në pjesët më të thella të Evropës perëndimore i cili fjalim ka terhequr shum vemdnje, dhe lavdia e tij do të përhapet në perandorinë lindore."

Disa e konsiderojnë antikrist të tretë Sadam Hysenin ose Osama bin Laden sepse Nostradamus parashikoi se ai do të vijnë nga Lindja e Mesme:

"Pasardhësi i Muhamedit do të lindë në një vend arab. Ai do të hyjë në Europë veshur me një çallmë blu dhe do të jetë tmerr për njerëzimin, më horror para. "

Nostradamus shkruan për veprimtari të tilla si sulmet terroriste më 11 shtator 2001. Ekspertët besojnë se në qytetin që ai e përmend është Nju Jork:

"Qielli do të digjet në 45 gradë celsiushe pesë gradë. Do të vijë zjarr i rri në qytet dhe zjarri do ta shkatërrojë këtë qytet të madh. Do të rrjedh gjak dhde nuk do të ketë mëshirë pë askënd. "


 
Data e shpalljes 10.07.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook