Pse të rriturit mësojnë gjuhët e huaja më ngadalë se fëmijët?

 
 

Njerëzit mësojnë gjuhë të huaja në mënyra të ndryshme. Shumë metoda "të buta" dhe aplikacione për mësimin e gjuhëve nuk funksionojnë për të gjithë. Por duket se fëmijët mësojnë gjuhët e huaja pothuajse automatikisht. A është kjo kështu?

T'a keni parasysh që fëmijët dëgjojnë shumë kohë para se të fillojnë të flasin. Nga ana tjetër, kur të rriturit të mësojnë një gjuhë të huaj i ndëgjoni disa fjali dhe menjëherë mundohemi t'a flasim atë. Ne nuk duhet të harrojmë faktin se të rriturit kanë gjëra të tjera për të menduar, të cilat mund të jenë të lodhshme për trurin.

Tom Scott shpjegon këtë më në detaje në video.


 
Data e shpalljes 10.06.2015 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook