Libër falas për feminizmin për adoleshentët

 
Suedia e bën feminizmin pjesë të leximit të detyrueshëm për të rinjët suedez. Fushata e re dëshiron të vënë një kopje të "Ne të gjithë duhet të jemi feminist" Chimamanda Ngozi Adichie në duart e çdo 16-vjeçari në vend.

 

Libri është një përshtatje e fjalimi të popullarizuar TED nga Adichie. Fushata ka për qëllim për të mësuar studentët rreth barazisë gjinore. Libri u bë i njohur në mbarë botën, pasi ajo u promovua nga këngëtarja amerikane Beyonce. Libri është i përkryer për adoleshentët, sepse gjuha në të është e drejtpërdrejtë dhe e thjeshtë.

"Unë jam një feminist, sepse unë dua të jetoj në një botë ku një gruas nuk i tregohet që mund ose nuk mund ose duhet apo nuk duhet të bëjë diçka, sepse kjo është një grua. Unë dua të jetoj në një botë ku burrat dhe gratë janë më të lumtur. Ku nuk kufizohen nga rolet gjinore. Unë dua të jetoj në një botë ku burrat dhe gratë janë të barabartë me të vërtetë. Kështu që unë jam feministe "-. Chimamanda Ngozi Adichie.

 
Data e shpalljes 08.12.2015 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook