Sekreti i bukurisë qëndron tek ushqimi

 

Kryesisht sekreti i bukurisë qendron tek ushqimi i shëndetshëm:pak mish, drithërat vend të rafinuar, shumë perime dhe fruta sezonale. Frutat dhe perimet përmbajnë kalium, një mineral që krijon një ekuilibër mes ushqyesve dhe redukton enjtjen.A e keni ditur se katër çështje sekrete te bukurinë qendron tek këmbët, ndjenja e shurdher, ënjtja, mbajtjea e fluideve, celulitit. Si të shmangim ato? Substancat më të dobishme janë vitamina A, C dhe B5. Dy të parët mbaj elasticitetin e enëve të gjakut, dhe e treta rrit rezistencën e kapilareve, redukton enjtjen dhe forcon muret e venave.
I dobishem është vitamina E, e cila është një luftëtar i vërtetë kundër celulitit, sepse largon substancat e dëmshme  nga trupi. Pra ishqehuni mire, me një dietë të shëndetshme për te arritur bukurinë e deshiruar..

 
Data e shpalljes 08.12.2014 në kategorinë Shëndet
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook