Në ciën pjesë të avionit më pak ndjehen turbulencat?

 
"Zonja dhe zotërinj, lidhni rripat" - disa udhëtarëve në trafikun ajror, madje kjo fjali fillestare është e mjaftueshme për të marrë një ndjenjë të pakëndshme.Turbulenca e ajrit nuk është e këndshme, veçanërisht për ata që kanë një frikë fluturuese ose një stomak të ndjeshëm. Por nuk është e njëjta ndjenjë në çdo pjesë të avionit. Ku është më së miri të ulesh për turbulencë të mos ndihet kaq e fortë?

Profesori Andreas Stohmayer i Institutit të Aeroportit të Universitetit të Shtutgartit shpjegon se është mirë të ulesh në mes të aeroplanit, sepse ka turbullira më pak atje.

Përveç kësaj, udhëtarët e vendosur rreth mesit të aeroplanit ndjejnë ndryshimin më të vogël në drejtimin e avionit. Përkundrazi, pjesa më shqetësuese e avionit është e pasme. Kur piloti drejton timon, pasagjeri i "bishtit" të aeroplanit mund të ndihet sikur tërhequr diçka nga vendi, dhe gjatë turbullirave, ajo mund të shtyjë diçka. Ky vend nuk është ideal per tu ulur, sepse aty pasagjeret duken sikur po bien.
 
Data e shpalljes 07.01.2018 në kategorinë Jeta
Përgatiti: S.N / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook