Një ditë në Pompei - animacion i plotë

 


Një histori e mirë e fatkeqësive natyrore gjithmonë magjeps - dhe duke pasur parasysh atë që ka ndodhur me të vërtetë, historia e Pompeit është më interesante.

Varrosur dhe ndalur në kohën kur shpërthimi i Vezuvit ndodhi në shekullin e 79 pes, qyteti i lashtë romak ka qenë me interes të madh historik që nga shpallja e tij në 1599. Banja, shtëpitë, veglat dhe objektet e tjera, afresket, grafitet, amfiteatri, Pompei kishin gjithçka.

Rrënojat e Pompeit, më shumë se çdo burim tjetër, u dhanë historianëve një mundësi për të zbuluar se çfarë ishte jeta në atë kohë. "Dita e Pompeit", një ekspozitë e mbajtur në Muzeun e Melburnit në vitin 2009, i dha më shumë se 330,000 vizitorëve një shans për të përjetuar jetën në Pompei mjaft gjallërisht. Ekspozita përfshinte një instalim të teatrit 3D që përfshinte animacionin më poshtë. Hidhni një sy dhe do të keni mundësinë të shihni se si Pompei është rikthyer në jetë me ndihmën e imazheve të gjeneruara nga kompjuteri.

 
Data e shpalljes 06.12.2017 në kategorinë Kultura
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook