Është botuar lista e forcave më të fuqishme ushtarake në botë

 
Problemet midis Rusisë dhe Turqisë nuk po largohen në ditët e fundit, por e tërë bota pyet veten se si e gjithë kjo mund të përfundojë.

 

"Firepower Global" botoi një listë përkatëse të 126 ushtrive më të fuqishme në botë të bazuar në më shumë se 50 faktorë, duke përfshirë numrin e banorëve dhe ushtarëve aktivë, numrin e avionëve, anijeve, autoblinda dhe financave për ushtrinë. Energjia bërthamore nuk është marrë parasysh në llogaritjet.

Vendin e parë me anë të forcës ushtarake sipas listës janë Shtetet e Bashkuara. Pasuar vjen Rusia dhe Kina e treta. Pasuar nga India, Britania e Madhe, Franca, Korea e Jugut, Gjermania, Japonia dhe Turqia.

Nga rajoni, lista përfshin Kroacinë (62 vend), Hungarinë (59 vend), Serbinë (70), Bosnje dhe Herzegovinën (vendin e 89) dhe Slloveninë (99 vend).

Listën e plotë shikoni KETU.
 
Data e shpalljes 06.12.2015 në kategorinë Jeta
Përgatiti: Sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook