Karateja më në fund u bë sport olimpik

 

458458787

Karateja zyrtarisht u bë sport për garim në Lojërat Olimpike. Në mbledhjen e 129të të Komitetit ndërkombëtar olimpik në Rio de Zhaneiro u mor vendimi që karateja nën udhëheqjen e Federatës botërore të karates u pranua si anëtar i barabartë në familjen olimpike të Lojërave olimpike në Tokio në vitin 2020 dhe do të jetë pjesë e programit garues.

Me këtë, u realizua ëndrra e shumë karatistëve në botë, të anëtarëve të federatave kombëtare dhe të Federatës botërore të karates.

Karatistët do të garojnë në dy disiplina kata dhe kumite, në tre kategori (meshkuj dhe femra, nga 10 në çdo kategori). Gjithësej janë 60 karatistë të cilët do të garojnë normë, e cila së shpejti do të konfirmohet.
 
Data e shpalljes 06.08.2016 në kategorinë Sport
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook