Pse lëndimet që marrim gjatë ditës shërohen më shpejt se lëdimet e natës?

 


Lëndimet që ne marrim gjatë ditës shërohen më shpejt 60 për qind, në krahasim me ato që ndodhin gjatë natës, thonë shkencëtarët. Qelizat e lëkurës nxirren shpejt nga prerja ose djegia gjatë ditës. Zbulimi i lidhjes midis plagës biologjike mund të ndikojë në kohë caktimin e operacioneve, sugjeron hulumtimi i kryer nga shkencëtarët në laboratorin në Këshillin e Kërkimeve Mjekësore Britanike Cambridge.

Hulumtimi tregon se ora jonë e brendshme rregullon përshpejtimin e plagës dhe optimizon shërimin. Ritmi i zemres, ose ora e brendshme arrin pothuajse çdo qelizë në trupin e njeriut, rregullimin e shumë proceseve në ciklin e njëzet e katër orë - që do të thotë gjumë, sekrecion hormonet dhe metabolizmin.

 
Data e shpalljes 05.12.2017 në kategorinë Shkenca
Përgatiti: sermijeta / Teksti nuk është i lektoruar:
Tags:
 
 

Lajme të rekomanduara nga Facebook