Nxënësit britanik do të mësojnë biokimi nëpërmjet "Minecraft"

 
Miliona njerëz në botë luajnë "Minecraft", ndërsa tani kjo lojë mund t'ju ndihmojë njerëzve në hapat e parë në fushën e biokimisë.

gfyjtu

Studentë nga Universiteti në Hal kanë punuar në një botë në "Minecraft", e quajtur "Molcraft", e cila ka për qëllim tua paraqesë fëmijëve temat nga fusha e biokimisë, si strukturat e proteinave dhe përbërjet kimike.

Kjo botë mund të shkarkohet falas. Projekti është financuar nga Shoqëria mbretërore për kimi në Britani të Madhe.

Në "Molcraft" secili mund t'i hulumtojë përbërjet themelore të nano-thërrmijave dhe të zbulojë përbërje kimike të cilat me kombinime të ndryshme bëjnë struktura të llojllojshme, dhe janë të rëndësishme për jetën në Tokë.
 
Data e shpalljes 05.11.2015 në kategorinë Arsim
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook