Ja çka i shkakton trupit qëndrimi ulur për kohë të gjatë

 
Mund të jetë një ditë e zakonshme pune në zyrë, apo një natë e tërë e shpenzuar para kompjuterit.

Meqenëse të qëndroni ulur disa orë në ditë mund të mos ju duket ndonjë problem serioz, në fakt duhet të filloni të shqetësoheni, transmeton Koha.

Këto janë rekomandimet e mjekëve për këtë:

  • Ecni në këmbë më shpesh, sa më larg veturës për rrugë të shkurtra.
  • Mos u ulni kur përdorni transportin publik.
  • Shkoni dhe flisni me kolegët përballë, jo t’i merrni në telefon
  • Hani drekë jashtë.
  • Përdorni shkallët jo ashensorin.
  • Bëni pushime të shkurtra nga karrigia e punës.

 

Foto: Pexels
 
Data e shpalljes 05.05.2018 në kategorinë Shëndet
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook