Çfarë mendimi kanë japonezët për shtetet evropiane?

 
Njëlloj sikur evropianët që kanë stereotipe për japonezët, ashtu edhe ata kanë stereotipe për shtetet e Evropës.

jhhkb

Nik Kapur, profesor i gjuhës japoneze dhe historisë aziatike në Universitetin "Rutgers" në Nju Xhersi ka vendosur të krijojë një hartë të stereotipeve që japonezët i kanë për shtetet evropiane.

Nga rezultati përfundimtar mund të shohim që Norvegjia dallohet për burgjet luksoze, Finlanda njihet me Babadimrin, Franca si shtet pa njerëz mbipeshë etj. Për fat të keq, në hartë nuk ka stereotipe për disa shtete të Ballkanit.
 
Data e shpalljes 05.05.2016 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook