Pyetje nga testi për shtetësi amerikane

 
Në një video të postuar këtë javë, anëtarët e Immigrant Archive Project krijuan një seri intervistash në rrugë me kalimtarë në Majami.

jhuu

Ajo që është për tu befasuar është që ata kanë bërë pyetje nga testi për shtetësi amerikane të cilat çdo imigrant duhet ti dijë për tu bërë shtetas amerikan. Njerëzit në video të gjithë janë qytetarë të lindur amerikan.
91% e imigrantëve të cilët e bëjnë testin për të fituar shtetësi të plotë, e kalojnë testin me 6 deri më 9 përgjigje të sakta (jepet listë me 100 pyetje të mundshme dhe përgjigje të cilat imigrantët duhet ti mësojnë).
Nga 15 njerëzit të intervistuar nga Immigrant Archive Project, vetëm një person qëlloi saktë 6 nga 10 përgjigjet - ai është niveli i kalimit të testit për më pak se 7%.

 
Data e shpalljes 05.05.2014 në kategorinë Kultura
Përgatiti: Arbina / Teksti nuk është i lektoruar:
 
 

Lajme të ngajshme nga Fakultetet.al

Lajme të rekomanduara nga Facebook